Digitala produktpass – Ta täten inför EU-lagstiftningen

DigIT Hub tillsammans med Växjö Linnaeus Science Park bjuder in till event om Digitala produktpass den 18 oktober. Digitala produktpass – Ta täten inför EU-lagstiftningen Är du ett tillverkningsföretag som kommer att påverkas av lagstiftningen kopplat till produktpass? Eller intresserad av att veta mer om digitala produktpass och hur det kommer att påverka den europeiska marknaden? Då har vi eventet för dig! Digitala produktpass är ett lagkrav från EU som framöver kommer påverka alla företag som tillverkar fysiska produkter på den europeiska marknaden. För företag som vill bli hållbara och konkurrenskraftiga i framtiden kommer produktpass vara en avgörande faktor. Att förbereda sig är A och O för att kunna ta sig an utmaningarna och det är viktigt att vara i framkant när kraven från EU införs. Digitala produktpass främjar transparens och ansvarighet i tillverkningen och konsumtion av varor. Produktpassen kommer att innehålla information om hållbarhet såsom material, energiförbrukning och återvinningsbarhet. Genom att förbättra produkternas transparens och spårbarhet kan företag bygga förtroende hos konsumenter och intressenter, samtidigt som det ökar den cirkulära ekonomin och minska produkternas miljöpåverkan. Under detta event får ni höra följande talare: – Niklas Malmros, VD för Solutions Group på Sigma Technology Group – Malin Stenskilsson, Marketing and […]

Organisatör

Plats

Övrig information

Digitala produktpass – Ta täten inför EU-lagstiftningen

DigIT Hub tillsammans med Växjö Linnaeus Science Park bjuder in till event om Digitala produktpass den 18 oktober.

Digitala produktpass – Ta täten inför EU-lagstiftningen

Är du ett tillverkningsföretag som kommer att påverkas av lagstiftningen kopplat till produktpass? Eller intresserad av att veta mer om digitala produktpass och hur det kommer att påverka den europeiska marknaden? Då har vi eventet för dig!

Digitala produktpass är ett lagkrav från EU som framöver kommer påverka alla företag som tillverkar fysiska produkter på den europeiska marknaden. För företag som vill bli hållbara och konkurrenskraftiga i framtiden kommer produktpass vara en avgörande faktor. Att förbereda sig är A och O för att kunna ta sig an utmaningarna och det är viktigt att vara i framkant när kraven från EU införs.

Digitala produktpass främjar transparens och ansvarighet i tillverkningen och konsumtion av varor. Produktpassen kommer att innehålla information om hållbarhet såsom material, energiförbrukning och återvinningsbarhet. Genom att förbättra produkternas transparens och spårbarhet kan företag bygga förtroende hos konsumenter och intressenter, samtidigt som det ökar den cirkulära ekonomin och minska produkternas miljöpåverkan.

Under detta event får ni höra följande talare:

– Niklas Malmros, VD för Solutions Group på Sigma Technology Group

– Malin Stenskilsson, Marketing and Sustainability Director på Scapa Inter

– Olivia Thim, Affärsutvecklare på Växjö Linnaeus Science Park med fokus cirkulär ekonomi

Denna inspirationsföreläsning anordnas inom DigIT Hub Sweden med Växjö Linnaeus Science Park. Det kommer även att bjudas på lunch.

Har du frågor?

Vänligen kontakta elina.landqvist@vaxjo.se

Obs, sista dagen för anmälan är 17 oktober.

Karta

Skip to content