Två kvinnor med armarna om varandra, vid sidan av en roll.

11 juli 2023

DigIT Hubs samarbete med Women in Tech, Malmö

Nyligen valde Women in Tech, en ideell organisation som arbetar för en rättvis och jämställd techindustri, att expandera till Malmö. DigIT Hub är glada och stolta över att få vara med på denna resa som sponsor. Den 19 juni hölls det första eventet i Malmö och vår projektledare Mikaela var på plats.  – Jag är glad att få vara en del av resan mot en mer inkluderande och mångsidig techindustri. Eventet gav så mycket energi och var fyllt av i intressanta samtal med inflytelserika talare, branschledare och blivande tech-proffs.

Vi passade på att ställa lite frågor till Anca Iordanescu och Anne-Charlotte Joubert , kvinnorna bakom Women in Tech Malmö.

Kan ni berätta mer om ert uppdrag?

– Vårt uppdrag är att kvinnor ska vara jämställda deltagare i skapandet och utvecklingen av de nya teknikföretag, produkter och tjänster som formar vår värld. Vi vill inspirera begåvade kvinnor att söka sig till techbranschen och samtidigt hjälpa alla kvinnor som redan är verksamma i branschen att växa och blomstra. Men det här uppdraget är inte så enkelt. Kvinnor är underrepresenterade i vår bransch och en del av vår utmaning är att förändra uppfattningen om vad en karriär inom tech erbjuder. Vi tror att en ökning av antalet kvinnor inom techsektorn kommer att bidra till en nödvändig mångfald i vår bransch och inspirera nästa generation.

Varför bestämde ni er för att expandera?

– Idén att expandera Women in Tech till Malmö föddes ur passion – passion för tech, passion för jämställdhet och en passionerad tro på att vi tillsammans kan göra techvärlden till en bättre plats. Vi är kvinnor som har tillbringat större delen av våra yrkesliv med att arbeta med tech, och vi skulle vilja skapa en säker plats för kvinnor som arbetar eller vill arbeta inom tech i södra Sverige.

Varför just Malmö?

– Vi älskar området vi bor i! Det är en livlig blandning av olika generationer, nationaliteter och kulturella bakgrunder som stimulerar kreativitet, innovation och entreprenörskap. Det finns många möjligheter inom techbranschen i vårt område, och vi vill att kvinnor i alla åldrar och med alla bakgrunder ska bli inspirerade, glada och stolta över att vara en del av det.

Två kvinnor med armarna om varandra, vid sidan av en roll. Gruppbild på 5 kvinnor som håller armarna om varandra. En kvinna står på scen och föreläser. Publik som sitter på stolar under föreläsning.

 

 

Skip to content